Κολασμένο κέικ σοκολάτας

Πιο κολασμένο κέικ γίνεται; δεν γίνεται!!
Υλικά για το κέικ
450 γρ αλεύρι γοχ
650 γρ ζάχαρη
155 γρ κακάο
17 γρ σόδα
8 γρ μπέικιν πάουντερ
11 γρ αλάτι
4 αυγά μεγάλα
350 γάλα
3, 1/2 κσ λευκό ξίδι
350 βραστό νερό
115 γρ λάδι
10 γρ εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κγ κανέλλα
1/2 κγ Νες καφέ
Υλικά για το γλάσο
200 γρ σοκολάτα κουβερτουρα
200 γρ κρέμα γάλακτος
1 κσ μέλι
Για την γέμιση ένα βάζο μαρμελάδα βερίκοκο
1 παστέλι φουντούκι και σοκολατάκια για την διακόσμηση
Εκτέλεση
Κοσκινιζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το μπέικιν ,τη σόδα και το κακάο.Προσθέτουμε το αλάτι,τον καφέ, την κανέλλα και την ζάχαρη.Τα ανακατεύουμε καλά
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την βανίλια και το λάδι .
Προσθέτουμε μέσα στο γάλα το ξύδι και το ανακατεύουμε να πήξει.Όταν πήξει το ρίχνουμε στο μίγμα με τα τα αυγά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά
Προσθέτουμε το μίγμα με τα αυγά στο μίγμα με το αλεύρι μας και αφού τα ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε και το βραστό νερό σιγά σιγά , ανακατεύοντας πάντα
Ρίχνουμε το μίγμα του κέικ σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμενη στρογγυλή μεγάλη φόρμα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για μιάμιση ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο (να βγαίνει καθαρό το μαχαιρακι μας )
Αφήνουμε να κρυώσει το κεικ, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε στην μέση
Αλείφουμε με μαρμελάδα το ένα κομμάτι και σκεπάζουμε με το άλλο
Φτιάχνουμε τη γκαναζ μας
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το μέλι ,κατεβάζουμε απο τη φωτια και προσθέτουμε μέσα τη σοκολάτα, ανακατεύουμε να λιώσει καλά και ρίχνουμε την γκαναζ πάνω από το κέικ
Διακοσμούμε με το παστέλι, που το έχουμε σπάσει και με σοκολατάκια της αρεσκείας μας
Καλή επιτυχία!!

Georgia Koutrouli 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου