Σπιτική μαγιονέζα


Σπιτική μαγιονέζα

Μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα σπιτική μαγιονέζα χρησιμοποιώντας μίξερ, μούλτι ,ακόμα και και το μίξερ του καφέ, αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.


Υλικά Συνταγής

2 κρόκους αυγών (βιολογικά)

1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα ,κατά προτίμηση ντιζόν

300 ml σπορέλαιο

1 κ.σ. λευκό ξίδι

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 πρέζα ζάχαρη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη σπιτική μαγιονέζα, βάζουμε πρώτα τους κρόκους σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και χτυπάμε δυνατά μέχρι να κάνει φυσαλίδες και να φουσκώσει ,θα χρειαστεί 1 λεπτό περίπου . Λίγο λίγο, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το σπορέλαιο με ροή κλωστής. Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και το ξίδι.

Τη διατηρούμε για 5 -6 μέρες στο ψυγείο.

Η σπιτική μαγιονέζα ταιριάζει με ψάρια, κρύα πιάτα, πατάτες τηγανιτές, αυγά, σαλάτες, σάντουϊτς, αλλαντικά και ψητά κρεατικά.
Πέρα απ’ τη βασική συνταγή, υπάρχουν και πολλές παραλλαγές απ’ τις οποίες σημειώνω εδώ τέσσερις:

 ΑΓΙΟΛΙ

Αντί για μουστάρδα, βάλτε 4 πολτοποιημένες σκελίδες σκόρδου και λίγο παραπάνω αλάτι – σερβίρεται ιδανικά με πιάτα που έχουν ψάρια, αυγά ή λαχανικά.

 ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΜΕ ΑΝΤΖΟΥΓΙΑ

Προσθέστε 4 πολτοποιημένες αντζούγιες στη μαγιονέζα και χτυπήστε τις μαζί – ιδανική για ορεκτικά.

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ

Προσθέστε λίγο μαϊντανό, πρασόσχοινο και εστραγκόν – ιδανική για κρέατα και πουλερικά.

CARPACCIO SAUCE

Προσθέστε 2-3 κ.σ. κρέμα γάλακτος light ή γάλα, λίγο έξτρα λεμόνι και 7-10 σταγόνες Worcestershire sauce και χτυπήστε τα μαζί. Είναι η φημισμένη σάλτσα Carpaccio του Harry’s Bar και πρέπει να είναι πιο λεπτόρευστη απ’ την αρχική μαγιονέζα. Ιδανική για να συνοδέψει carpaccio, ψητά κρέατα και πατατοσαλάτα.
Καλή επιτυχία
Georgia Koutrouli 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου