Αρχίσαμε τα μαγειρέματα 😉😂 μαραθοπιτες ζουμερες και νόστιμες...
Το ζυμάρι έχει
Για μισό κιλό αλεύρι
Ένα κρασοποτηρο ελαιόλαδο
Ένα σφινακι ρακί
Λίγο αλάτι και νερό να γίνει μία ζύμη μαλακή να μην κολλάει στα χέρια
Η γέμιση έχει
Μαραθα ψιλοκομμένα, κρεμμυδάκια φρέσκα και σπανάκι μισό σε ποσότητα από τα μαραθα, αλάτι και ελαιόλαδο δύο με τρεις κσ
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί ένα μισάωρο και κάνουμε μπαλάκια όσο ένα μανταρίνι ανοίγουμε λίγο και βάζουμε ίση ποσότητα γέμιση δλδ όσο ένα μανταρίνι κλείνουμε και αφού τα ετοιμάσουμε όλα ανοίγουμε στην αρχή με το χέρι και με λίγο κορν φλαουρ βοηθάει πολύ στο άνοιγμα και μετά με τον πλάστη όσο πιο λεπτές μπορούμε αλοιφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε τηγάνι σε σιγανή φωτιά
Αφροδίτη Μαλαντράκη
Το ζυμάρι έχει
Για μισό κιλό αλεύρι
Ένα κρασοποτηρο ελαιόλαδο
Ένα σφινακι ρακί
Λίγο αλάτι και νερό να γίνει μία ζύμη μαλακή να μην κολλάει στα χέρια
Η γέμιση έχει
Μαραθα ψιλοκομμένα, κρεμμυδάκια φρέσκα και σπανάκι μισό σε ποσότητα από τα μαραθα, αλάτι και ελαιόλαδο δύο με τρεις κσ
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί ένα μισάωρο και κάνουμε μπαλάκια όσο ένα μανταρίνι ανοίγουμε λίγο και βάζουμε ίση ποσότητα γέμιση δλδ όσο ένα μανταρίνι κλείνουμε και αφού τα ετοιμάσουμε όλα ανοίγουμε στην αρχή με το χέρι και με λίγο κορν φλαουρ βοηθάει πολύ στο άνοιγμα και μετά με τον πλάστη όσο πιο λεπτές μπορούμε αλοιφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε τηγάνι σε σιγανή φωτιά
Αφροδίτη Μαλαντράκη
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου