Στριφτές τυρόπιτες!!
Nόστιμες , αφράτες τυρόπιτες,με λεπτό και
τραγανό φύλλο...σκέτη απόλαυση!!
Υλικά για τη γέμιση
- 400 γρ ανθότυρο
- 400 γρ φέτα
- 150 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 70 γρ ηλιέλαιο
- 50 γρ κεφαλοτύρι
- 1 κοφτή κουταλιά ξερό δυόσμο
- 3 πρέζες πάπρικα
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Υλικά για τα φύλλα
- 1/2 κιλό αλεύρι
- 2 κ.γ. αλάτι
- 20 γρ. Ξύδι
- 30 γρ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 250 γρ νερό περίπου
- Νισεστέ για άνοιγμα των φύλλων
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε το ζυμάρι για τα φύλλα
- Βάζουμε σε ένα μπόλ όλα τα υλικά εκτός από το νερό το οποίο το ρίχνουμε σιγά σιγά καθώς ζυμώνουμε.Θέλει καλό ζύμωμα
- Μοιράζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια , τα λαδώνουμε ελαφρά, τα σκεπάζουμε με μια καθαρή
- πετσέτα και τα
- αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη για να ανοίγουν εύκολα

- Ετοιμάζουμε τη γέμιση
- Βάζουμε μέσα σε ένα μπολ τα τυριά τριμμένα και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά

- Ανοίγουμε τα φύλλα λεπτά, αλευρώνοντας τον πάγκο μας με νισεστέ.
- Λαδώνουμε ελαφριά με ένα πινέλο το κάθε φύλλο και διπλώνουμε τις άκρες του να γίνει ορθογώνιο και ξανά λαδώνουμε από πάνω

- Απλώνουμε στην μια άκρη γέμιση και το τυλίγουμε



- Το στρίβουμε και το γυρίζουμε να γίνει σαλιγκάρι

- Βάζουμε τις τυρόπιτες σε ταψί με λαδόκολλα

- Τις λαδώνουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο ή μαυροκούκι
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στην κάτω σχάρα για μια ώρα περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν


0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου