Στριφτές τυρόπιτες






                Στριφτές τυρόπιτες!!



Nόστιμες , αφράτες τυρόπιτες,με λεπτό και

 τραγανό φύλλο...σκέτη απόλαυση!!


Υλικά για τη γέμιση


  • 400 γρ ανθότυρο
  • 400 γρ φέτα
  • 150 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 70 γρ ηλιέλαιο
  • 50 γρ κεφαλοτύρι
  • 1 κοφτή κουταλιά ξερό δυόσμο
  • 3 πρέζες πάπρικα
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


Υλικά για τα φύλλα

  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 20 γρ. Ξύδι
  • 30 γρ. Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 250 γρ νερό περίπου
  • Νισεστέ για άνοιγμα των φύλλων

Εκτέλεση


  • Ετοιμάζουμε το ζυμάρι για τα φύλλα
  • Βάζουμε σε ένα μπόλ όλα τα υλικά εκτός από το νερό το οποίο το ρίχνουμε σιγά σιγά καθώς ζυμώνουμε.Θέλει καλό ζύμωμα
  • Μοιράζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλάκια , τα λαδώνουμε ελαφρά, τα σκεπάζουμε με μια καθαρή 
  • πετσέτα και τα 
  • αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη για να ανοίγουν εύκολα

 
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση
  • Βάζουμε μέσα σε ένα μπολ τα τυριά τριμμένα και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά
 
  • Ανοίγουμε τα φύλλα λεπτά, αλευρώνοντας τον πάγκο μας με νισεστέ.
  • Λαδώνουμε ελαφριά με ένα πινέλο το κάθε φύλλο και διπλώνουμε τις άκρες του να γίνει ορθογώνιο και ξανά λαδώνουμε από πάνω
   
  • Απλώνουμε στην μια άκρη γέμιση και το τυλίγουμε





    • Το στρίβουμε και το γυρίζουμε να γίνει σαλιγκάρι
         
    • Βάζουμε τις τυρόπιτες σε ταψί με λαδόκολλα
         



    • Τις λαδώνουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο ή μαυροκούκι
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στην κάτω σχάρα για μια ώρα περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν


    Καλή επιτυχία! 

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου