Υπέροχη αφράτη τυρόπιτα με πάπρικα και πιπεριές Φλωρίνης

Υπέροχη αφράτη τυρόπιτα με πάπρικα και πιπεριά Φλωρίνης!!
Υλικά για το φύλλο
1κιλό αλεύρι
500 γρ νερό
1/2 φλ ηλιέλαιο
1κσ αλάτι
1κγ ζάχαρη
3 κσ ξίδι
Υλικά για τη γέμιση
400 γρ φέτα τριμμένη
300 γρ ανθότυρο
150 γρ γιαούρτι
1/2 φλ.ελαιόλαδο
1πιπεριά Φλωρίνης ψητή λιωμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα

Ετοιμάζουμε τη ζύμη για το φυλλο ζυμώνοντας όλα τα υλικά μαζί
Τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια και την αφήνουνε σκεπασμένη για 1-2 ώρες να ξεκουραστεί

Ετοιμάζουμε τη γέμιση
Ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί

Ανοίγουμε τα φύλλα μας πάνω σε ένα μεγάλο τραπέζι
Αλευρώνουμε με νισεστέ και στην αρχή χρησιμοποιούμε τον πλαστή μας να ανοίξουμε λίγο το φύλλο , μετά απλά τραβάμε το φύλλο με τα χέρια μας γύρο γύρο να ανοίξει και να μεγαλώσει όσο το τραπέζι μας, το λαδώνουμε και το διπλώνουμε να γίνει όσο το ταψί μας.
Το βάζουμε στο λαδωμενο ταψί μας, προσθέτουμε τη γέμιση και από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο που θα το ανοίξουμε με τον ίδιο τρόπο
Βάζουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο για 2' και την βγάζουμε για να την χαράξουμε και την ξαναβαζούμε να ψηθεί για μια ώρα περίπου στους 180 βαθμούς
Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε από πάνω σουσάμι
Αν μας είναι δύσκολο το άνοιγμα του φύλλου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι φύλλο θέλουμε
Η συνταγή για το φύλλο από τη φίλη μας Δήμητρα Μυστρίδου!!
Καλή επιτυχία!!

Georgia Koutrouli 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου