-1 ποτηρι χλιαρο (και αναλογα μπορει να συμπληρώσουμε κι άλλο)νερο
Εκτέλεση
Πλένουμε και τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη,και τα αφήνουμε με λίγο αλάτι στο σουρωτήρι,να βγάλουν τα υγρά τους.Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη,με τα υπόλοιπα υλικά(κομμένο άνηθο,μαιντανό,δυόσμο,αυγά,την τριμμένη φέτα, τα κρεμμυδάκια ξερά και φρέσκα,αλάτι,πιπέρι ,λίγο λάδι) και τα ανακατεύουμε καλά.
Για την ζύμη τώρα αν θέλετε την φτιάχνετε στο μίξερ Βαζουμε το αλευρι και τα υπολοιπα υλικα στο μιξερ και τελος το χλιαρό νερο και βαζουμε σε λειτουργια το μιξερ ριχνοντας σιγα σιγα το χλυαρο νερο μεχρι η ζυμη μας να γινει μαλακη.Την βγαζουμε την τυλιγουμε σε σελοφαν και την αφηνουμε να ξεκουραστει για 1/2 ωρα.Στην συνεχεια την χωριζουμε σε 6 μπαλιτσες σκεπασμενες με βρεγμενη πετσετα.
Για να ανοιξουμε τωρα το φυλλο
Ριχνουμε αλευρακι στην επιφανεια του τραπεζιου παιρνουμε ενα κομματι ζυμη και αρχιζουμε να πλαθουμε μεχρι να γινει το φυλλο λεπτο και να εξεχει απο το ταψι.Αλοιφουμε το ταψι με λαδι ,στρωνουμε το φυλλο,το λαδωνουμε,και συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να στρωθουν απο κατω τα 3 πρωτα φυλλα.Στη συνεχεια ριχνουμε το υλικο μας,στρωνουμε απο πανω τα φυλλα αφου πρωτα τα εχουμε λαδωσει.Ολα τα φυλλα που εξεχουν τα γυριζουμε προς τα μεσα.Τελος την χαραζουμε,ριχνουμε λαδακι,και την ραντιζουμε με νερακι.
Εχουμε προθερμανει τον φουρνο,και την ψηνουμε στους 200 βαθμους στον αερα για 1 ωρα περιπου
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου