τούρτα παγωτό καιμάκι

                                 τούρτα παγωτό καιμάκι

 Μια υπέροχη τούρτα που έφτιαξα για τα γενέθλια ενός πολύ αγαπημένου προσώπου ,δεν χρειάστηκε παρά να φτιάξω ένα απλό παντεσπάνι ,το σιροπάκι του και ένα παγωτό καιμάκι ,που είναι σε κουτί στα ράφια του σούπερ μάρκετ.Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι γεύση θέλετε

Υλικά για το παντεσπάνι

125 γρ αλεύρι γοχ
30 γρ κακάο
5 αυγά
125 γρ ζάχαρη

 Υλικά για το σιρόπι

250  γρ νερό 
150 γρ ζάχαρη
40 γρ λικέρ βύσσινο

Υλικά για το παγωτό

1 Κουτί παγωτό καιμάκι + τα υλικά που αναγράφονται στην συσκευασία για την παρασκευή του

Επιπλέον υλικά 

1 μπουκαλάκι έτοιμο  σιρόπι κεράσι 
τρούφες και κερασάκια για τη διακόσμηση 

εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία και το φυλάμε στη κατάψυξη
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει( βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ)
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι:
κοσκινίζουμε το κακάο με το αλεύρι μέσα σε ένα μπολ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν .Προσθέτουμε το αλεύρι με το κακάο και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ
στρώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι μια λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας
ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου
μόλις ψηθεί το βγάζουμε πάνω σε μια σχάρα ,το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στη μέση

συναρμολόγηση

Τοποθετούμε μέσα σε ένα τσέρκι το ένα κομμάτι παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι
Σκεπάζουμε με το μισό παγωτό,προσθέτουμε κερασάκια και σιρόπι κεράσι
Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε και αυτό
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο παγωτό και βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη να παγώσει
Οταν παγώσει καλά την διακοσμούμε με κερασάκια σοκολάτα και τρούφα
Αν έχετε την μεμβράνη που μπαίνει μέσα στο τσέρκι για να στέκονται οι τούρτες καλό είναι να βάλετε, γιατί θα βοηθήσει να βγει το τσέρκι εύκολα
Σερβίρετε τα κομμάτια μαζί με το σιρόπι που έχει το κουτί του παγωτού

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου