Τα ροξάκια της Βάσως

Τα ροξάκια της Βάσως

                      

Μια υπέροχη συνταγή πολλών χρόνων ,της φίλης μου Βάσως Μανούκας, που δεν την αλλάζει με καμία.


Υλικα

1 ποτήρι χλιαρό γάλα
1 κούπα χλιαρό λάδι
1 φακελάκι μαγιά
1 φακελάκι μπαίκιν
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κουταλιά ζάχαρη
αλεύρι όσο πάρει να έχουμε μια ζύμη μαλακή(περίπου ένα κιλό)
καρύδια τριμμένα, κανέλα, γαρύφαλλο και κακάο(για το εσωτερικό)

Σιρόπι

1,1/2 κιλό ζάχαρη, 4 +1/2 ποτήρια νερό, 2 κουταλιές γλυκόζη, μια βανίλια, βράσιμο 5 λεπτά και το διατηρούμε χλιαρό

Εκτέλεση

Διαλύουμε την μαγιά και την κουταλιά την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα, αφήνουμε λίγο, σκεπασμένο να κάνει φουσκάλες και ρίχνουμε το λάδι, το ξύσμα, τα αυγά χτυπημένα και σιγά σιγά το αλεύρι. πλάθουμε και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου μισή ώρα, να ροδίσουν. Σιροπιάζουμε μόλις τα βγάλουμε με το χλιαρό σιρόπι.

Καλή επιτυχία


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου