Υπέροχες Κυπριακές Σεφταλιές




Υλικά
600 γραμμ. κιμάς ανάμικτος από μοσχάρι και χοιρινό
1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι δυόσμο ξερό τριμμένο
½ κουταλάκι κανέλα σε σκόνη
1 κουταλιά φριγανιά τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μπόλικο πιπέρι
μπόλια αρνιού
 Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τη μπόλια σε χλιαρό νερό με λίγο ξύδι. Ζυμώνουμε καλά τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Κόβουμε τη μπόλια σε τετράγωνα κομμάτια 12 x 12 εκατοστών περίπου. Με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε μέρη από το μίγμα του κιμά και τα βάζουμε στην άκρη κάθε κομματιού μπόλιας.

Τα τυλίγουμε κλείνοντας δεξιά και αριστερά με τη μπόλια σε ρολάκια. Τοποθετούμε τις σεφταλιές σε διπλή σχάρα. Τις σιγοψήνουμε σε κάρβουνα καλά χωνεμένα γυρίζοντας τες κάθε 2-3 λεπτά, και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου