γιαλατζί ντολμάδες


              Γιαλαντζί ντολμάδες



    Υλικά

  • 3/4 του κιλού κρεμμύδια
  • 1/4 του κιλού ρύζι
  • 1/4 του κιλού λάδι
  • 1/2 φλ. Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2κ.σ. ανηθος ψιλοκομμένος
  • Λίγος δυόσμος τριμμένος
  • 2 λεμόνια
  • 1/2 - 3/4 του κιλού κληματόφυλλα τρυφερά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Νερό

   Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα κοτσάνια από τα κληματόφυλλα κα τα πλένουμε πολύ καλά
  • Ρίχνουμε τα κληματόφυλλα μέσα σε νερό που βράζει τα ζεματάμε ...να πάρουν 4-5 βράσεις και τα απλώνουμε σε μια πιατέλα να κρυώσουν
  • Τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια με το μισό λάδι, προσθέτουμε το ρύζι που το έχουμε πλύνει καλά και το καβουρδίζετε λίγο
  • Προσθέτουμε 1, 1/2 με 2 φλ. Νερό
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τη γέμιση να μισόβράση και να πιει το ζουμί της
  • Βάζουμε σε κάθε φύλλο 1κγ γέμιση
  • Τυλίγουμε του ντολμάδες προσέχοντας το γυαλιστερό μέρος του φύλλου να είναι προς τα έξω
  • Βάζουμε τους ντολμάδες σε μια κατσαρόλα με το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, λίγο αλάτι , λίγο πιπέρι και τους σκεπάζουμε με ένα ρηχό πιάτο
  • Προσθέτουμε νερό ζεστό, ώστε να μισοκαλυφθούν
  • Ρίχνουμε τον χυμό ενός λεμονιού , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τους βάζουμε να σιγοβράσουν και να μείνουν μόνο με το λάδι τους
  • Σερβίρονται κρυοι με φέτες λεμονιού

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου