γιαλατζί ντολμάδες
Γιαλαντζί ντολμάδες
Υλικά
- 3/4 του κιλού κρεμμύδια
- 1/4 του κιλού ρύζι
- 1/4 του κιλού λάδι
- 1/2 φλ. Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2κ.σ. ανηθος ψιλοκομμένος
- Λίγος δυόσμος τριμμένος
- 2 λεμόνια
- 1/2 - 3/4 του κιλού κληματόφυλλα τρυφερά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Νερό
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κοτσάνια από τα κληματόφυλλα κα τα πλένουμε πολύ καλά
- Ρίχνουμε τα κληματόφυλλα μέσα σε νερό που βράζει τα ζεματάμε ...να πάρουν 4-5 βράσεις και τα απλώνουμε σε μια πιατέλα να κρυώσουν
- Τσιγαρίζουμε ελαφρά τα κρεμμύδια με το μισό λάδι, προσθέτουμε το ρύζι που το έχουμε πλύνει καλά και το καβουρδίζετε λίγο
- Προσθέτουμε 1, 1/2 με 2 φλ. Νερό
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τη γέμιση να μισόβράση και να πιει το ζουμί της
- Βάζουμε σε κάθε φύλλο 1κγ γέμιση
- Τυλίγουμε του ντολμάδες προσέχοντας το γυαλιστερό μέρος του φύλλου να είναι προς τα έξω
- Βάζουμε τους ντολμάδες σε μια κατσαρόλα με το διπλωμένο μέρος προς τα κάτω
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, λίγο αλάτι , λίγο πιπέρι και τους σκεπάζουμε με ένα ρηχό πιάτο
- Προσθέτουμε νερό ζεστό, ώστε να μισοκαλυφθούν
- Ρίχνουμε τον χυμό ενός λεμονιού , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τους βάζουμε να σιγοβράσουν και να μείνουν μόνο με το λάδι τους
- Σερβίρονται κρυοι με φέτες λεμονιού
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου