Νόστιμη κιμαδόπιτα

                                                          Νόστιμη κιμαδόπιτα


       Υλικά


  • 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας 
  • 700 gr κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 πιπέρια Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 3 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι κουάκερ
  • Αλάτι, πιπέρι.
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 250 gr. τυρί Γκούντα 
  • 2 αυγά

       Εκτέλεση


  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά πολύ καλά, να πάρει χρώμα. 
  • Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  •  Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε το κρεμμύδι να γίνει διάφανο για 5-6’.
  •  Προσθέτουμε τα καρότα την πιπεριά αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πιει ο κιμάς τα υγρά του. 
  • Κατεβάζουμε τον κιμά και τον βάζουμε σε ταψάκι να κρυώσει
  •  όταν κρυώσει ο κιμάς  ρίχνουμε την ντομάτα, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα το τυρί  το κουάκερ και ανακατεύουμε καλά.

  • Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε τον κιμά και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Σφραγίζουμε τις άκρες τσιμπώντας τις ενώσεις. Χαράζουμε σε κομμάτια την επιφάνεια, τη λαδώνουμε και την ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180°C, έως ότου ροδίσει καλά.

                  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Η συνταγή είναι της Ria Lampropoulou

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου