Σκουμπρί με γλυκόξινη σάλτσα στο φούρνο
Σκουμπρί με γλυκόξινη σάλτσα στο φούρνο
Το σκουμπρί είναι είναι ένα ψάρι νόστιμο. Το κρέας του είναι ζουμερό και αρωματικό και όταν μαγειρεύεται μένει τρυφερό από. Η διατροφική τους αξία είναι σημαντικη . Περιέχουν μια σκανδαλωδώς μεγάλη ποσότητα από τα διάσημα και ωφελιμότατα ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη D (που βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου) αλλά και βιταμίνη Α και Β12 και πολλά ιχνοστοιχεία και μέταλλα όπως φωσφόρο, μαγνήσιο, σελήνιο, σίδηρο, ιώδιο. Στα συν τούτων των εποχικών ψαριών είναι και η τιμή τους (από τις πιο χαμηλές ψαροτιμές της αγοράς) και τα χορταστικά κομμάτια που δίνουν, αφού έχουν σχετικά λίγα κόκαλα.
Υλικά
- 1 κιλό σκουμπρί
- 450 γρ. ντομάτα φρέσκια τριμμένη
- 2 σκ .σκόρδο
- 1κ.σ. ζάχαρη
- 2-3κ.σ. ξύδι
- Μαϊντανό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Λίγο αλεύρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα κόβουμε σε κομμάτια
- ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι

- Αλατοπιπερωνούμε τα ψάρια και τα βάζουμε στο ταψί

- Ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα

- Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι
- Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 ' περίπου
Καλή επιτυχία
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου