Τσιπούρες λεμονάτες στο φούρνο με κρεμμύδια,πατάτες και κολοκυθάκια


Τσιπούρες λεμονάτες στο φούρνο με κρεμμύδια, κολοκυθάκια και πατάτες.


Η τσιπούρα μαζί με το λαβράκι από πλευράς διατροφικής αξίας ανήκουν στα πιο πολύτιμα ψάρια της Μεσογείου, καθώς είναι πλούσια στα λιπαρά οξέα ω-3.Είναι ένα από τα κύρια ψάρια για τις ιχθυοκαλλιέργειες και το πιο εκτροφεύσιμο είδος της Μεσογείου.


Υλικά


  • 4 τσιπούρες
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κολοκύθια
  • 4 πατατες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση


  • Κόβουμε τα κολοκύθια και τις πατάτες ,τις αλατοπιπερώνουμε και τις απλώνουμε στο ταψί.
  • Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα αλατοπιπερώνουμε .
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε φέτες και γεμίζουμε τα ψάρια.
  • Τοποθετούμε τα ψάρια πάνω από τις πατάτες.
  • Προσθέτουμε τη ρίγανη, το λάδι και το λεμόνι.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 '.


Καλή επιτυχία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου