Τσιπούρες λεμονάτες στο φούρνο με κρεμμύδια, κολοκυθάκια και πατάτες.
Η τσιπούρα μαζί με το λαβράκι από πλευράς διατροφικής αξίας ανήκουν στα πιο πολύτιμα ψάρια της Μεσογείου, καθώς είναι πλούσια στα λιπαρά οξέα ω-3.Είναι ένα από τα κύρια ψάρια για τις ιχθυοκαλλιέργειες και το πιο εκτροφεύσιμο είδος της Μεσογείου.
Υλικά
- 4 τσιπούρες
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κολοκύθια
- 4 πατατες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- χυμό από 1 λεμόνι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κολοκύθια και τις πατάτες ,τις αλατοπιπερώνουμε και τις απλώνουμε στο ταψί.
- Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα αλατοπιπερώνουμε .
- Κόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε φέτες και γεμίζουμε τα ψάρια.
- Τοποθετούμε τα ψάρια πάνω από τις πατάτες.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη, το λάδι και το λεμόνι.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 '.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου