Σολομός με μουστάρδα και μέλι!

Μια υπέροχη συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου που πρέπει να την δοκιμάσετε όλοι όσοι αγαπάτε τον σολομό
Υλικά
- 680 έως 900 γρ. φιλέτο σολομού
- 3 κ.σ. μουστάρδα μέλι
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (περίπου 3 κ.γ.)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
- Πρέζα αλάτι
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρώς τη μουστάρδα μέλι, το σκόρδο, τις 2 κ.σ.
- ελαιόλαδου, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο και το αλάτι.

- Στρώνουμε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο.
- Αλείφουμε τα φιλέτα σολομού και στις δύο πλευρές με ελαιόλαδο.

- Τα τοποθετούμε στο ταψί, και χρησιμοποιούμε ένα πινέλο για να επικαλύψουμε την πάνω πλευρά των φιλέτων με το μίγμα μελιού μουστάρδας.

- Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά, μέχρι τα φιλέτα μας να πάρουν ένα πρώτο ψήσιμο.

- Μην σας αποτρέψει αν τα φιλέτα μας κρατάνε λίγο στο κέντρο, όταν τα βγάλουμε από το φούρνο. Η υπολειπόμενη θερμότητα, θα τα μαγειρέψει.

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου