Σολομός με μουστάρδα και μέλι

             Σολομός με μουστάρδα και μέλι!

                         

Μια υπέροχη συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου που πρέπει να την δοκιμάσετε όλοι όσοι αγαπάτε τον σολομό

           Υλικά


  • 680 έως 900 γρ. φιλέτο σολομού
  • 3 κ.σ. μουστάρδα μέλι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (περίπου 3 κ.γ.)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
  • Πρέζα αλάτι

              Διαδικασία               

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
  • Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρώς τη μουστάρδα μέλι, το σκόρδο, τις 2 κ.σ. 
  • ελαιόλαδου, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο και το αλάτι.
                 
  • Στρώνουμε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο.
  • Αλείφουμε τα φιλέτα σολομού και στις δύο πλευρές με ελαιόλαδο. 
                 
  • Τα τοποθετούμε στο ταψί, και χρησιμοποιούμε ένα πινέλο για να επικαλύψουμε την πάνω πλευρά των φιλέτων με το μίγμα μελιού μουστάρδας.
                  
  • Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά, μέχρι τα φιλέτα μας να πάρουν ένα πρώτο ψήσιμο.
             

     
  • Μην σας αποτρέψει αν τα φιλέτα μας κρατάνε λίγο στο κέντρο, όταν τα βγάλουμε από το φούρνο. Η υπολειπόμενη θερμότητα, θα τα μαγειρέψει.
  

        Καλή επιτυχία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου