ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΚΑΘΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΛΗ Υλικα:
1 κιλό σταφύλια σουλτανινα,
1 κιλό ζάχαρη ,
1 φλιτζάνι νερό,
μια τσιμπια ξινό,
χυμός μισού λεμονιού ,
βανιλια
Πλένουμε τα σταφύλια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη ,το νερό και το ξινο. Βραζουμε για δεκα λεπτά σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε στην κατσαρόλα ως την επόμενη μέρα. Ξαναβραζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό. Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθει βάζουμε την βανίλια και τον χυμό λεμονιού
Reggina Filippou
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου