Pancakes μπανάνα


Υγιεινά Pancakes Μπανάνας 

 ΥΛΙΚΑ 

 1 ώριμη μπανάνα

150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. της σούπας μπέικιν πάουντερ

1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι

½ κουτ. του γλυκού κανέλα

200ml γάλα αμυγδάλου ή όποιο άλλο γάλα προτιμάτε

1 κουτ. της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ πολτοποιούμε την μπανάνα και την ανακατεύουμε καλά με το γάλα και το μέλι ή το σιρόπι αγαύης. Ρίχνουμε το μείγμα με την μπανάνα σε αυτό με το αλεύρι και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι απλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Δεν χρειάζεται να ανακατέψουμε αρκετά το μείγμα. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει, σε μέτρια φωτιά, και με ένα scoop παγωτού ρίχνουμε σε αυτό λίγο από το μείγμα μας Μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται στην επιφάνεια από τα pancakes μικρές φουσκάλες τα γυρίζουμε προσεκτικά για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Αν χρειάζεται, κατά τη διάρκεια που ψήνουμε τα pancake, ανακατεύουμε το μείγμα μας για να αφρατέψει ξανά. Τα σερβίρουμε ζεστά με φρέσκα φρούτα, μέλι ή σιρόπι αγαύης, φυστικοβούτυρο, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξη σας. Αν κρίνετε αναγκαίο μπορείτε να αλείψετε ελάχιστα το τηγάνι σας με λίγο βούτυρο 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου