Γλώσσα μοσχαρίσια με μανιτάρια

 Μοσχαρίσια γλώσσα βραστή με μανιτάρια και καρότα

 Υλικά 

Μοσχαρίσια γλώσσα γάλακτος 1 1/2 κιλό φρέσκια ή κατεψυγμένη 

Φύλλο δάφνης 1-2 τεμ 

Καρότα 2 τεμ 

Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ 

3 σκελίδες σκόρδο 

 Σέλινο 1 - 2 κλωναράκια 

Αλάτι- πιπέρι 

1 κονσέρβα ολόκληρα μανιτάρια  

1 λεμόνι 

Οδηγίες Πλένουμε καλά την γλώσσα είτε είναι φρέσκια είτε κατεψυγμένη και την αφήνουμε για 2 με 3 ώρες σε κρύο νερό, αλλάζοντας το νερό συχνά μέχρι να παραμείνει καθαρό χωρίς αίμα. Την βάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό να βράσει, μόλις πάρει την πρώτη βράση πετάμε το πρώτο νερό και ξαναγεμίζουμε με νερό. Μόλις ζεσταθεί λίγο το νερό βάζουμε πάλι την γλώσσα μέσα, το κρεμμύδι καθαρισμένο και ολόκληρο, τα καρότα καθαρισμένα , τα μανιτάρια ,το σέλινο, τα φύλλα δάφνης, αλάτι-πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει (αν χρησιμοποιήσουμε χύτρα θέλει 15 λεπτά βράσιμο). Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και αφαιρούμε την πέτσα της .Την κόβουμε σε φέτες προσθέτουμε λεμόνι 


ενώ συνοδεύεται πολύ ωραία με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου