ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ
Υλικά :
2 πακέτα φύλλα βηρυτου
Για την γεμιση :
400 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
400 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα ψιλοκομμένα
1 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
ένα κουταλάκι κανέλα σκόνη
ένα κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
ξύσμα πορτοκαλιού
τρεις κουταλιές ζάχαρη
μια κουταλιά καστανή ζάχαρη
Για το αλλειμα των φύλλων :
2 φλιτζάνια βούτυρο αγελάδος λιωμένο
Για το σιρόπι :
5 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
μισό φλιτζάνι μέλι
λίγο χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την γεμιση
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και στρώνουμε έξι φύλλα βουτυρωμενα. Πασπαλίζουμε με λίγη γεμιση. Στρώνουμε ένα φύλλο βουτυρωμένο και πασπαλίζουμε πάλι με γεμιση
Επαναλαμβανουμε οκτώ φορές. Σκεπάζουμε το γλυκό με έξι φύλλα βουτυρωμενα. Χαράζουμε το γλυκό μέχρι κάτω. Καρφωνουμε σε κάθε κομμάτι ένα γαρύφαλλο. Καίμε το υπόλοιπο βούτυρο και βουτυρώνουμε το γλυκό. Ραντίζουμε με αρκετό νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 2 ώρες περίπου, να ροδίσει καλά. Σιροπιαζουμε μόλις βγει από τον φούρνο με κρύο σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για πέντε λεπτά
Καλή επιτυχία
Reggina Filippou
Υλικά :
2 πακέτα φύλλα βηρυτου
Για την γεμιση :
400 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
400 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα ψιλοκομμένα
1 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
ένα κουταλάκι κανέλα σκόνη
ένα κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
ξύσμα πορτοκαλιού
τρεις κουταλιές ζάχαρη
μια κουταλιά καστανή ζάχαρη
Για το αλλειμα των φύλλων :
2 φλιτζάνια βούτυρο αγελάδος λιωμένο
Για το σιρόπι :
5 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
μισό φλιτζάνι μέλι
λίγο χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την γεμιση
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και στρώνουμε έξι φύλλα βουτυρωμενα. Πασπαλίζουμε με λίγη γεμιση. Στρώνουμε ένα φύλλο βουτυρωμένο και πασπαλίζουμε πάλι με γεμιση
Επαναλαμβανουμε οκτώ φορές. Σκεπάζουμε το γλυκό με έξι φύλλα βουτυρωμενα. Χαράζουμε το γλυκό μέχρι κάτω. Καρφωνουμε σε κάθε κομμάτι ένα γαρύφαλλο. Καίμε το υπόλοιπο βούτυρο και βουτυρώνουμε το γλυκό. Ραντίζουμε με αρκετό νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 για 2 ώρες περίπου, να ροδίσει καλά. Σιροπιαζουμε μόλις βγει από τον φούρνο με κρύο σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για πέντε λεπτά
Καλή επιτυχία
Reggina Filippou
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου