Cinnamon rolls

 Αφράτα ρολάκια κανέλλας!!!

Δοκιμάστε τα ,θα τα λατρέψετε
Υλικά για 20 ψωμάκια

1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
2 φακελακια ξηρή μαγιά
200 γρ.ζάχαρη
2 κ.γ κοφτά αλάτι
540 γρ.γάλα φρέσκο χλιαρό
112 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμ.δωμ.
2 αυγά
4 βανίλιες

Για τη γέμιση

120 γρ.βούτυρο  λιωμένο
7 κ.σ μαύρη ζάχαρη
2κ.γ κανέλα
Ανακατεύω ολα τα υλικά σ ένα μπολάκι.
Μπορείτε να βάλετε αν θέλετε  και σταφίδες!
ή οποιαδήποτε άλλη γέμιση
Για το γλάσο
Άχνη,λίγο γάλα και λίγη βανίλια άρωμα ή λιωμένη λευκη σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος
Εκτέλεση

-Στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου για ζύμωμα,ρίχνω τη ζάχαρη,βανίλιες,το γάλα,τη μαγιά τα αυγά και ανακατεύω για 2 λεπτά .
Προσθέτω το αλεύρι και ζυμώνω για 10  λεπτά.
-Ρίχνω το βούτυρο και ζυμώνω για  4 λεπτά ακόμα.
-Βάζω τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ,σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 1 και μισή ώρα.
Βάζω τη ζύμη μου σε αλευρωμένο πάγκο,  κόβω 20 μπαλάκια ,τα πλάθω σε κορδονι χοντρό και τα ανοιγω με πλάστη να πλατύνει.
Απλώνω τη γέμιση και τα διπλώνω στη μέση κατα μήκος .Ρολάρω και το τοποθετώ σε ταψάκι με λαδόκολα το ένα δίπλα στο άλλο με την διπλωμένη πλευρά προς τα πάνω,σε απόσταση 2 εκ.μεταξύ τους.
Τα αφήνω 30 λεπτά να φουσκώσουν.
Τα περνάω με ένα πινέλο αυγο χτυπημένο και τα ψήνω στους 170 βαθμούς 20-25 λεπτά.
Όταν κρυώσουν ρίχνω το γλάσο

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου