Μερακλίδικα γιουβαρελάκια με πλούσια κρέμα αυγολέμονο
Υλικά
1 κιλό κιμά ανάμικτο χοιρινό ,μοσχάρι
1/2 φλ ρύζι
1/3 ματσάκι μαϊντανό
1/3 ματσάκι άνηθο
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 αυγά , το ένα ασπράδι θα το βάλουμε στον κιμα
Λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
1 κύβο λαχανικών
1 κγ κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, αλάτι, πιπέρι,τον κύβο λαχανικών , λάδι και αφήνουμε να πάρει βράση
Έχουμε ζυμώσει τους κιμαδες μας με όλα τα υλικά μας ,πλάθουμε σε μέτρια κεφτεδάκια και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα .Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει
Όταν είναι έτοιμο χτυπάμε τα αυγά μας με το λεμόνι, προσθέτουμε λίγο ζουμάκι από το φαγητό μας και ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στο φαγητό μας.Λιωνουμε το κορν φλαούρ με λίγο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα,αφήνουμε να πάρει μια βράση για να πήξει το ζουμακι του
Καλή επιτυχία
Georgia Koutrouli
Υλικά
1 κιλό κιμά ανάμικτο χοιρινό ,μοσχάρι
1/2 φλ ρύζι
1/3 ματσάκι μαϊντανό
1/3 ματσάκι άνηθο
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 αυγά , το ένα ασπράδι θα το βάλουμε στον κιμα
Λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
1 κύβο λαχανικών
1 κγ κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, αλάτι, πιπέρι,τον κύβο λαχανικών , λάδι και αφήνουμε να πάρει βράση
Έχουμε ζυμώσει τους κιμαδες μας με όλα τα υλικά μας ,πλάθουμε σε μέτρια κεφτεδάκια και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα .Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει
Όταν είναι έτοιμο χτυπάμε τα αυγά μας με το λεμόνι, προσθέτουμε λίγο ζουμάκι από το φαγητό μας και ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στο φαγητό μας.Λιωνουμε το κορν φλαούρ με λίγο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα,αφήνουμε να πάρει μια βράση για να πήξει το ζουμακι του
Καλή επιτυχία
Georgia Koutrouli
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου