Η Κρήτη πάει παντού... ξεροτηγανα ταξιδεύουν απόψε για Καλαμάτα .... Να πούμε λοιπόν και πως γίνονται αναλυτικά....σε ένα κιλό αλεύρι γοχ (εγώ χρησιμοποιώ Αλλατίνη) βάζουμε ένα κρασοποτηρο ρακί ενα κγ αλάτι και σχεδόν δύο κούπες νερό να γίνει μια σφιχτή ζύμη....την δουλεύουμε στην μηχανή για φύλλο πολύ καλά να γίνει λεία σαν μάρμαρο... ανοίγουμε πολύ λεπτά φύλλα και κόβουμε λεπτές λωρίδες... στο βίντεο φαίνεται πως τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο πάντα μέτρια φωτιά να είναι για να μήν κοκκινηζουν.... μετά φτιάχνουμε σιρόπι με ένα κιλό ζάχαρη τέσσερις κούπες νερό και μισό κιλό μέλι και χυμό από μισό λεμόνι μελωνουμε με ζεστό σιρόπι όχι καυτό... μπορούμε από πάνω να βάλουμε σουσάμι ή αμύγδαλο φιλέ ή τρούφα όπως έβαλα εγώ ή τίποτα είναι το ίδιο νόστιμα...
Αφροδίτη Μαλαντράκη
Καλή όρεξη!!
Αφροδίτη Μαλαντράκη
Καλή όρεξη!!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου