Λεμοντσέλο

Λεμοντσέλο
Υλικά
15 λεμόνια χονδρόφλουδα
2 μπουκάλια βότκα 750ml proof
4 φλ ζάχαρη
5 φλ νερό
Πλένουμε στεγνώνουμε και αποφλοιώνουμε τα λεμόνια με προσοχή να μην έχει καθόλου η φλούδα από το άσπρο του λεμονιού
Βάζουμε σε ένα βάζο την φλούδα και το ένα μπουκάλι από τις βότκες μας.Κλείνουμε καλά το βάζο και το βάζουμε για 40 μέρες μέσα σε ένα σκοτεινό ντουλάπι.Μετά από 40 μέρες διαλύουμε τη ζάχαρη μέσα στο νερό και βράζουμε για 5 λεπτά, αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το ρίχνουμε μέσα στο βάζο με τις φλούδες και τη βότκα. Προσθέτουμε και το δεύτερο μπουκάλι βοτκας, κλείνουμε καλά και το ξαναβάζουμε στο ντουλάπι για άλλες 40 μέρες
Μετά από 40 μέρες φιλτράρω με φίλτρο του καφε και το βαζω σε μπουκάλια
Το σερβίρω πάντα με τριμμένο πάγο
Καλή επιτυχία
Eva Crhys 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου