Το πιο νόστιμο κέικ μπανάνας με καρύδια , καστανή ζαχαρη και ολόκληρα κομματάκια σοκολάτας!!!....αφραααάτοοοο!! Και πανεύκοοοολοοοο!!
Υλικά
4 πολύ ώριμες μπανάνες(μαύρες,γκαγκανιασμένες😜)
120 γρ βούτυρο
150 γρ καστανή ζάχαρη
2 αυγά
80γρ χοντροκομμένα καρύδια
300 γρ χοντροκομμένη κουβερτούρα
1κγ σόδα
2 βανίλιες
1 σφηνάκι λικέρ
250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ενα τηγάνι , προσθέτουμε χοντροκομμένες και αφήνουμε να κρεμάσουν.Αφαιρούμε το τηγάνι απο τη φωτιά , βάζουμε το μίγμα σε ενα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά (2 ώρες)
Χτυπάμε τα αυγά και τα ενσωματώνουμε στο κρύο μίγμα μας,προσθέτουμε και τα υπόλοιπα με τελευταίο το αλεύρι... Δεν χρειάζεται χτύπημα, απλα ενα καλο ανακάτεμα με ενα κουτάλι
Βάζουμε το μίγμα μας σε μια αντικολλητική φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ωρα ...πριν το βγάλουμε ελέγχουμε το ψήσιμο με ένα μαχαιράκι...αφήνουμε υο κέικ να κρυώσει καλά πριν το ξεφορμάρουμε...καλή επιτυχία!!!
Georgia Koutrouli
Υλικά
4 πολύ ώριμες μπανάνες(μαύρες,γκαγκανιασμένες😜)
120 γρ βούτυρο
150 γρ καστανή ζάχαρη
2 αυγά
80γρ χοντροκομμένα καρύδια
300 γρ χοντροκομμένη κουβερτούρα
1κγ σόδα
2 βανίλιες
1 σφηνάκι λικέρ
250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ενα τηγάνι , προσθέτουμε χοντροκομμένες και αφήνουμε να κρεμάσουν.Αφαιρούμε το τηγάνι απο τη φωτιά , βάζουμε το μίγμα σε ενα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά (2 ώρες)
Χτυπάμε τα αυγά και τα ενσωματώνουμε στο κρύο μίγμα μας,προσθέτουμε και τα υπόλοιπα με τελευταίο το αλεύρι... Δεν χρειάζεται χτύπημα, απλα ενα καλο ανακάτεμα με ενα κουτάλι
Βάζουμε το μίγμα μας σε μια αντικολλητική φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ωρα ...πριν το βγάλουμε ελέγχουμε το ψήσιμο με ένα μαχαιράκι...αφήνουμε υο κέικ να κρυώσει καλά πριν το ξεφορμάρουμε...καλή επιτυχία!!!
Georgia Koutrouli
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου