Μοσχαράκι με πατάτες στο φούρνο

Μοσχαρίσια σπάλα με πατάτες στον φούρνο!
Ένα πεντανόστιμο ρουστίκ μοσχαράκι!!
Υλικά
1 1/2 κ. μοσχάρι σπάλα με κόκκαλο σε κομμάτια
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 1/2 κ. πατάτες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Αλάτι
πιπέρι, λεμόνι
Ελαιόλαδο ή βούτυρο
2 καρότα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις βάζουμε σε νερό να μην μαυρίσουν. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε ολόκληρα. Πλένουμε το κρέας και το ρίχνουμε μαζί με το κρεμμύδι και τους ολόκληρους κόκκους του πιπεριού σε νερό που βράζει και το μαγειρεύουμε για μισή ώρα σε σιγανή φωτιά. Ρίχνουμε το αλάτι και μαγειρεύουμε άλλη μισή ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Σουρώνουμε το ζουμί και βάζουμε το κρέας σε ταψί. Βάζουμε τις πατάτες και τα καρότα να βράσουν 10 λεπτά στο ζουμί του κρέατος και τα απλώνουμε γύρω από το κρέας.Προσθέτουμε τριμμένο πιπέρι, λεμόνι, βούτυρο και ρίχνουμε από το ζουμί του κρέατος να φθάσει μέχρι τη μέση του φαγητού.Αφήνουμε το φαγητό στο φούρνο μέχρι να ροδοψηθούν οι πατάτες και τα μελώσει το κρέας. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο –λίγο το ζουμί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου