Ψωμί με προζύμι

Ψωμάκι μόνο με προζύμι... δεν υπάρχει το άρωμα του...
Για ένα κιλό αλεύρι έβαλα 200 γρ προζύμι, δύο κούπες νερό,ενα τρίτο της κούπας ελαιόλαδο, μια κσ αλάτι.... το προζύμι μου το αναπιασα από χθες το βράδυ.. έβαλα όλα μαζί τα υλικά στον κάδο του μίξερ για δέκα λεπτά... άφησα το ζυμάρι να ξεκουραστεί για μισή ώρα τα έπλασα και τα έβαλα σε προθερμασμενο φούρνο στους 40 βαθμούς...σε μια ώρα έγινε δυναμωσα το φούρνο στους 200 και με αέρα σε 45 λεπτά ήταν έτοιμο... προσοχή ο χρόνος εξαρτάται από το φούρνο δεν ψήνουν όλοι το ίδιο
Αφροδίτη Μαλαντράκη 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου