Μπακλαβάς μερακλίδικος

Μπακλαβάς μερακλίδικος!
Υλικά για ένα μεγάλο πυρέξ
1 κιλό φύλλο κρούσματα
1,1/2 Κιλό τριμμένο καρύδι
Μισό  πακέτο  τριμμένη φρυγανιά
Κανέλλα
Γαρύφαλλο
Βούτυρο, λάδι ή φυτίνη για τα φύλλα
Γαρύφαλλο καρφάκια
Υλικά για το σιρόπι
8 ποτήρια νερό
7 ποτήρια ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλλα
2 βανίλιες
2 κουταλιές μέλι στο τέλος
Το σιρόπι το καλοβράζουμε να δεσει καλά και να κάνει γραμμή καθώς πέφτει
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα κάτω αφού τα  βουτυρώσουμε ενα ενα
Μετά λίγο γέμιση, 2 φύλλα βουτυρωμενα ,γέμιση και συνεχίζουμε έτσι μέχρι ν τελειώσουμε και να μας μείνουν 4-5 φύλλα για το τέλος που τα βάζουμε βουτυρώνοντάς τα και αυτά ένα ενα
Κόβουμε τον μπακλαβά μόνο από την μια πλευρά και όχι σε κομμάτια, καρφώνουμε γαρύφαλλα και βουτυρώνουμε καλά
Με ένα πινέλο βρεχούμε καλά τις χαρακιές με νερό για να μην σηκώνεται το φύλλο
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα και κάτι
Όταν το βγαλουμε από τον φούρνο σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι τον σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα και με μια κουβέρτα και τον αφήνουμε έτσι να κρυώσει καλά
Καλή επιτυχία
Τούλα Τόκα





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου