To πιο νόστιμο σαραγλί


To πιο νόστιμο σαραγλί

ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία φύλλο Βηρυτού
200 γρ. φιστίκια Αιγίνης ή καρυδόψιχα
350 γρ. βούτυρο γάλακτος
1/2 κ. γλυκού κανέλα τριμμένη
1/4 κ. γλυκού γαρίφαλο τριμμένο

Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
κανέλα, γαρίφαλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το λεμόνι σε ένα κατσαρολάκι και μόλις βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει. Λιώνουμε το βούτυρο και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Χτυπάμε στο μούλτι τους ξηρούς καρπούς μέχρι να γίνουν ακρετά τριμμένοι αλλά όχι σκόνη. Ρίχνουμε με το πινέλο λίγο βούτυρο πάνω σε ένα φύλλο. Αφήνουμε 2 δάχτυλα με ένα μόνο φύλλο  στην άκρη. Στο δίπλωμα βάζουμε μια βελόνα πλεξίματος. Ραντίζουμε με λίγο βούτυρο ακόμη και ρίχνουμε λίγη γέμιση. Τυλίγουμε με τη βοήθεια της χωρίς όμως να το σφίξουμε πολύ. Σουρώνουμε προς τη το ρολό μας πιέζοντας και από τις δυο πλευρές. Αφού σφίξουμε καλά, αφαιρούμε την βελόνα και βάζουμε το ρολάκι στο ταψί. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Ετοιμάζουμε έτσι όλα τα ρολά ,βουτυρώνουμε και ενδιάμεσα ώστε να γίνουν τραγανά με το ψήσιμο. Ψήνουμε για τουλάχιστον μια ώρα ή μέχρι να γίνουν τραγανά τα ρολά και να ψηθούν από κάτω και στο πλάι ανάμεσα στα ρολάκια.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου