Τα τέλεια Λαμπροκουλουράκια!!

Τα τέλεια Λαμπροκουλουράκια!! 


Φωτογραφία του χρήστη Γαστρονομικές Περιπλανήσεις.

Υλικά

250 γρ βούτυρο γάλακτος,σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. Ζάχαρη
2 αυγά
1/4 ποτήρι χυμό απο φρέσκο πορτοκαλι
Ξύσμα απο δυο πορτοκάλια
5γρ μπέικιν πάουντερ
1/4 κγ.σόδα
1 βανίλια
1 πρεζα μαστίχα τριμμένη
2 πρέζα αλατι
670 γρ αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο με το μπέικιν

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο ,τη ζάχαρη, το αλάτι,τη μαστίχα το ξύσμα και τη βανίλια 6-7 λεπτα,προσθέτουμε και τα αυγά
Προσθέτουμε στο χυμό τη σόδα, ανακατεύουμε καλά και τον ρίχνουμε στο μείγμα μας
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι,σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί τουλάχιστον 30 λεπτά
πλάθουμε τα κουλουράκια ,τα αλείφουμε με διάλυμα αυγού (κρόκο με λίγη ζάχαρη και νερό ) και τα ψήνουμε 20_25 λεπτά στους 280 βαθμούς με προθέρμανση
Καλή επιτυχία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου