Φλογέρες γαλακτομπούρεκου!!

Υλικά για 22 φλογέρες
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Για την κρέμα:
500 γρ γάλα
150 γρ ζάχαρη
75 γρ σιμιγδάλι
2 αυγά ολόκληρα
2 κρόκους αυγών
1 βανίλια
1,1/2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.γ . εσάνς λεμονιού ή ξύσμα
Για το σιρόπι:
750 γρ. ζάχαρη
χυμό και φλούδα από μισό λεμόνι
400 γρ νερό
1 βανίλια
1 κ.σ. μέλι
βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων( μια κούπα περίπου)
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε το σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό,το λεμόνι και την φλούδα του , για 10 λεπτά,κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και τη βανίλια.Αφήνουμε να κρυώσει
Φτιάχνουμε την κρέμα
Βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με τα 100 γρ της ζάχαρης και το σιμιγδάλι.Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους ,τα αυγά και την βανίλια
Μόλις αρχίζει να πήζει το γάλα με το σιμιγδάλι ανακατεύουμε ζωηρά και προσθέτουμε τα αυγά λίγο λίγο( αν φοβάστε ότι θα σας καούν τα αυγά κατεβάστε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήστε πρώτα να πέσει η θερμοκρασία)και στο τέλος προσθέτετε και το βούτυρο
Φιλμάρουμε την κρέμα με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει καλά
Κόβουμε τα φύλλα στη μέση και βουτυρώνουμε το μισό κομμένο φύλλο,το διπλώνουμε ,βάζουμε μια κουταλιά κρέμα στην άκρη και το τυλίγουμε σε φλογέρα ,αφού πρώτα διπλώσουμε το πλάι προς τα μέσα για να κλείσουμε καλά την γέμιση .
Τοποθετούμε τις φλογέρες στο ταψί ,ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στην κάτω σχάρα για μιάμιση ώρα περίπου
Όταν ψηθούν τις βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε αμέσως το κρύο σιρόπι από πάνω
Αφήνουμε τις φλογέρες να κρυώσουν και να ρουφήξουν όλο το σιρόπι
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου