Χοιρινό στη γάστρα με μαρμελάδα πορτοκάλι και μουστάρδα!
Χοιρινό στη γάστρα με μαρμελάδα
πορτοκάλι και μουστάρδα!
Υλικά
- 1.600 γρ. Χοιρινό μπούτι κομμένο σε Φέτες
- 1 Μεγάλο κρεμμύδι
- 1 πατάτα
- 150 γρ. Μπέικον
- 3 κ.σ.μαρμελάδα πορτοκάλι
- 3 κ.σ. μουστάρδα τύπου Dijon
- 150 γρ. Κεφαλοτύρι
- 3-4 ξερά βερίκοκα
- Λίγες σταφίδες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μαϊντανό
- Ρίγανη
- Θυμάρι
- Δεντρολίβανο
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και την πατάτα σε κυβάκια.Τα σοτάρουμε ελαφριά στο αντικολλητικό με με λίγο λάδι.
- Αλαταπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε και αυτό.
- Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τη μαρμελάδα τα μπαχαρικά και μισό ποτήρι νερό.
- Στρώνουμε στη γάστρα εναλλάξ το κρέας, Μπέικον, τυρί, κρεμμύδια με πατάτες, βερίκοκα , σταφίδα, τη σάλτσα μουστάρδας...μέχρι να τελειώσουν τα υλικά
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στην χαμηλή σχάρα
- Όταν ψηθεί το φαγητό αφαιρούμε το ζουμί, το δένουμε με τό κορν φλάουρ .
- Σερβίρουμε τo κρέας με ρύζι.
καλή επιτυχία!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου