Χοιρινό στη γάστρα με μαρμελάδα πορτοκάλι και μουστάρδα!

  Χοιρινό στη γάστρα με μαρμελάδα         

      πορτοκάλι και μουστάρδα!



                                          


          Υλικά


  • 1.600 γρ. Χοιρινό μπούτι κομμένο σε Φέτες
  • 1 Μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 πατάτα
  • 150 γρ. Μπέικον
  • 3 κ.σ.μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 3 κ.σ. μουστάρδα τύπου Dijon

  • 150 γρ. Κεφαλοτύρι
  • 3-4 ξερά βερίκοκα
  • Λίγες σταφίδες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαϊντανό
  • Ρίγανη
  • Θυμάρι
  • Δεντρολίβανο

   Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και την πατάτα σε κυβάκια.Τα σοτάρουμε ελαφριά στο αντικολλητικό με με λίγο λάδι.

  • Αλαταπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε και αυτό. 

                         

  • Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τη μαρμελάδα τα μπαχαρικά και μισό ποτήρι νερό.

  • Στρώνουμε στη γάστρα εναλλάξ το κρέας, Μπέικον, τυρί, κρεμμύδια με πατάτες, βερίκοκα , σταφίδα, τη σάλτσα μουστάρδας...μέχρι να τελειώσουν τα υλικά


          

        


  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στην χαμηλή σχάρα
  • Όταν ψηθεί το φαγητό αφαιρούμε το ζουμί, το δένουμε με τό κορν φλάουρ .

                          

                            

  • Σερβίρουμε τo κρέας με ρύζι.







 καλή επιτυχία!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου