Τάρτα με κολοκυθάκια και φέτα

                        Τάρτα με καλοκυθάκια και φέτα!! 


  

    Μια υπέροχη τάρτα, με τραγανή βάση από τριφτή ζύμη και πεντανόστιμη γέμιση με κολοκυθάκια,φέτα και αρωματικά!!

              Υλικά

     Για τη γέμιση θα χρειαστούμε

  • 600 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 3 κ.σ. σιμιγδάλι
  • 150 γρ. φέτα τριμμένη
  • 4 κλαδάκια μαιδανο ψιλοκομμένο
  • 2 κλαδάκια άνιθο ψιλοκομμένο
  • λίγο ξερό δυόσμο
  • μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσ.ελαιόλαδο

    Για τη ζύμη θα χρειαστούμε

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 120 γρ. βούτυρο κρύο σε κομμάτια
  • 1 αυγό
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

            Εκτέλεση

     Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη

  • κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ .
  • προσθέτουμε το βούτυρο και το τρίβουμε  να γίνει σαν άμμος .
  • προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε συνεχώς.
  • ρίχνουμε το γάλα και μαζεύουμε τη ζύμη σε μια μπάλα.
  • την τυλίγουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μια ώρα.

     Συνεχίζουμε με τη γέμιση

  • τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια.
  • προσθέτουμε το κολοκυθάκια και βράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά..
  • προσθέτουμε τον άνιθο και τον μαιδανό  , κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στη γέμιση.
  • προσθέτουμε την φέτα, τον δυόσμο,το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.

     Ετοιμασία της βάσης,συναρμολόγηση,ψήσιμο

  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα χοντρό φύλλο ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.
  • λαδώνουμε μια ταρτιέρα 25 εκ. και τοποθετούμε τη ζύμη.
  • την τρυπάμε με ένα πιρούνι ή την γεμίζουμε με πορσελάνινα βαρίδια και την ψήνουμε για 10' σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • βγάζουμε τη ζύμη μας από τον φούρνο,προσθέτουμε την γέμιση και ψήνουμε την τάρτα  μας για 45' περίπου,μέχρι να ροδίσει.

                                                                ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !! 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου