Μπακλαβάς!!! Και τι μπακλαβάς!!! τραγανός,βουτυράτος με σιρόπι τόσο όσο για να μην λιγώνει ! η συνταγή δική μου ,καρύδια και σουσάμι Φτιάξτε τον !!
Υλικά
Ένα πακέτο φύλλο κρούστας
250γ βούτυρο λιωμένο
400 γρ καρύδια τριμμένα
50 γρ φρυγανιά τριμμένη
1 φακελάκι σουσάμι καβουρδισμένο και τριμμένο
1 κγ τριμμένο γαρύφαλλο
1κσ κανέλα
2 βανίλιες
Σιρόπι
600γρ ζάχαρη
400 ml νερό
50γρ μελι
1 πορτοκάλι κομμένο στη μεση
3 γαρύφαλλα
Φτιάχνουμε το σιρόπι
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί
Διπλώνουμε τα φύλλα στη μέση , βάζουμε το ταψάκι μας από πάνω και τα κόβουμε στρογγυλά, όσο είναι το ταψάκι μας Βουτυρώνουμε το ταψί και αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα βουτυρώνοντάς τα και αυτά ,ανάμεσα βάζουμε και τα μικρά κομμάτια που περίσσεψαν απο το φύλλο μας Όταν στρώσουμε τα μισά φύλλα στρώνουμε τη μισή γέμιση σκεπάζουμε με μερικά κομμάτια που περίσσεψαν απο τα κομμένα φύλλα, βουτυρώνουμε και προσθέτουμε και την υπόλοιπη γέμιση Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο 15 λεπτά να παγώσει το βούτυρο για να μπορούμε να κόψουμε εύκολα τα κομμάτια Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζουμε το ταψάκι στην τελευταία σχάρα,ψήνουμε για 15 λεπτά, χαμηλώνουμε στους 140 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδοκοκκινίσει ( 2 ώρες περίπου) Βγάζουμε τον μπακλαβά απο τον φούρνο και τον σιροπιάζουμε με το χλιαρό σιρόπι
Καλή επιτυχία! Georgia Koutrouli
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου