Υλικά Συνταγής
250 γραμ. κασέρι
250 γραμ. γραβιέρα
250 γραμ. έμενταλ
250 γραμ. κεφαλογραβιέρα
250 γραμ. φέτα
250 γραμ. ζαμπόν
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 λίτρο φρέσκο γάλα
5 μεγάλα αυγά
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κ.σ. βούτυρο
Ξεκινάμε τη σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα της τεμπέλας με φύλλο κρούστας,τρίβοντας σε χοντρό τρίφτη όλα τα τυριά ή ψιλοκόβοντάς τα σε κυβάκια.τα βάζουμε σε μπολ.Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά.Διαλύουμε (ψιλοκόβουμε) 4 φύλλα, τα προσθέτουμε στα τυριά και τα ανακατεύουμε.Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος.Στρώνουμε 5 φύλλα βουτυρωμένα.Αδειάζουμε μέσα όλη τη γέμιση (τυριά, ζαμπόν, σπασμένα φύλλα) και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα.Χαράζουμε ελαφρά την σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα της τεμπέλας με φύλλο κρούστας και χωρίς να την πιέζουμε, την κολλάμε προς τα κάτω.Χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός και προσθέτουμε το γάλα για τη ζαμπονοτυρόπιτα από την Αργυρώ.Περιχύνουμε την πίτα και την αφήνουμε να σταθεί για 15′ στον πάγκο της κουζίνας.Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180º C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει καλά και να ροδίσει.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου