Coffee time!!🎶

Coffee time!!!🎶
Με το αγαπημένο μου coffee cake ακόμα καλύτερο!!αυτή τη φορά έκανα κάποιες αλλαγές ,έφτιαξα δυο, το ένα με νουτέλα και καρύδια και το άλλο με κρέμα πουτιγκας και με μαρμελάδα φράουλας!!! Φτιάξτε τα και θα εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας !!
Για τη ζύμη:
600 γρ. αλεύρι
80γρ. ζάχαρη
20γρ ιμβερτοζάχαρη
45 γρ φρέσκια μαγιά
240γρ. γάλα χλιαρό
80γρ. λιωμένο βούτυρο χλιαρό
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 βανίλιες
1/2κ.γ. μαχλέπι
μια πρέζα αλάτι
Για την γέμιση νουτελας
4 κουταλιές μερέντα ή Nutella,τριμμένα καρύδια
Για την γέμιση πουτιγκας:
45 γρ σκόνη πουτιγκα με γεύση βανίλιας
250 γρ γάλα (προσθέτουμε τη σκόνη στο γάλα και χτυπάμε μέχρι να πήξει)
4κσ μαρμελάδα φράουλα
Για την επιφάνεια:
γλυκό υποβρύχιο με γεύση μαστίχας,
σοκολάτα κουβερτούρα που την έχουμε λιώσει σε μπέν μαρί και γυαλίσει με λίγο σπορέλαιο,
τριμμένα καρύδια και καβουρδισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση:
Λιώνουμε την φρέσκια μαγιά στο χλιαρό νερό, προσθέτουμε 6 κοφτές κουταλιές αλεύρι και το αφήνουμε 30 λεπτά
Χτυπάμε τα αυγά με τις βανίλιες και τη ζάχαρη σε ένα μπολ ,προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά,(εκτός απο το βούτυρο)την μαγιά και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το αλάτι ,το ξύσμα, το μαχλεπι και το αλεύρι σιγά σιγά, να γίνει μια πολύ μαλακιά ζύμη,ενσωματώνουμε και το λιωμένο βούτυρο διπλώνοντας τη ζύμη μας καθώς τη ζυμώνουμε Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε μέγεθος.Μοιράζουμε τη ζύμη στα 2 και το ένα κομμάτι το μοιράζουμε στα 4 και φτιάχνουμε το γνωστό αστέρι με νουτέλα και καρύδια ( ανοίγουμε το ένα μπαλάκι πάνω σε μια βουρωμένη λαδόκολλα, απλώνουμε μερέντα και τριμμένο καρύδι ,ανοίγουμε το δεύτερο μπαλάκι, σκεπάζουμε με αυτό το πρώτο και απλώνουμε μερέντα και τριμμένο καρύδι,επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και με το τρίτο μπαλάκι.Ανοίγουμε το τελευταίο μπαλάκι και σκεπάζουμε από πάνω. Bάζουμε στο κέντρο ένα ποτήρι ή πιατάκι του καφέ και κόβουμε τις άκρες ακτινωτά σε 16 κομμάτια , τα στρίβουμε να κάνουμε το αστέρι. Παίρνουμε το γλυκό όπως είναι με την λαδόκολλα και το βάζουμε μέσα σε ένα ταψί, το αφήνουνεμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει )Το άλλο κομμάτι το χωρίζουμε στα 2 και ανοίγουμε σε λαδόκολλα 2 μακρόστενα φύλλα ,απλώνουμε πάνω στο ένα φύλλο την πουτίγκα μας, μαρμελάδα φράουλα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.Κόβουμε στην μέση και στρίβουμε τα δυο κομμάτια Παίρνουμετο γλυκό όπως είναι με την λαδόκολλα και το βάζουμε μέσα σε ένα μακρόστενο ταψί
Αφήνουμε τα coffee cakes σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ... . Βγάζουμε τα coffee cakes ,από τον φούρνο, τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο έτσι ζεστά όπως είναι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.Αφού κρυώσουν τα γλασάρουμε με την μαστίχα , την σοκολάτα και τα πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια και καβουρδισμένα αμύγδαλα!!!
Το γλασάρισμα το κάνουμε κατ αυτόν τον τρόπο:
Ζεσταίνουμε το υποβρύχιο στο φούρνο μικροκυμάτων και γλασάρουμε το γλυκό,λιώνουμε την σοκολάτα (100 γρ) σε μπεν μαρι η στο φούρνο μικροκυμάτων και προσθέτουμε μέσα σε αυτή 1κ.γ. σπορέλαιο,γλασάρουμε και με αυτή πάνω απο το γλασσο της μαστίχας,πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς(Καρύδια,αμύγδαλα)...διατηρείται εκτός ψυγείου καλά σκεπασμένο.
Συνταγη για την ιμβερτοζαχαρη :
https://gastroperiplaniseis.blogspot.com/2020/04/blog-post_17.html
Καλή επιτυχία!
Georgia Koutrouli 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου