Μοσχαράκι με πατάτες και κρεμμυδάκια στη γάστρα!
Ένα φαγητό λουκούμι!!
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι
- 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο καθαρισμένα
- 4 καθαρισμένες πατάτες κομμένες
- 1/2 φλ. τσ. λευκό κρασί
- 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλ. τσ. ξανθές σταφίδες
- μαιδανό
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- δεντρολίβανο
- 2 φύλλα δάφνης
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο να γυαλίσουν για 5' .Αφαιρούμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο ,τα τοποθετούμε μέσα στη γάστρα και προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα το κρέας να το τσιγαρίσουμε.Όταν τσιγαριστεί το κρέας το σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες ,τις σταφίδες,τον μαιδανό ,τα μπαχαρικά και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει , ελέγχοντας πάντα τα υγρά του.
Όταν βράσει το κρέας ρίχνουμε το ζουμάκι του μέσα στη γάστρα με τα κρεμμυδάκια,προσθέτουμε τις πατάτες και τα βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν,λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και το κρέας και ψήνουμε το φαγητό με ανοιχτό καπάκι μέχρι να πάρει χρώμα και να μελώσει.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου